Mymakantv's Instagram Audience Analytics and Demographics

@mymakantv

Malaysia

Local food in Malaysia - KL, Selangor, Melaka & Penang. 👇Find more of our local food by clicking the link below.
mym▓▓▓▓▓@gmail.com
Malaysia
25–34

Business Category

Publishers

StarNgage Profile

Free Promotion Count

0

Paid Campaign Count

0

Get Our Influencer Rate Card Today!

A brand new way for you to compare the rates of influencers across the world.

Learn More

PROFILE OVERVIEW OF MYMAKANTV

44.8% of mymakantv's followers are female and 55.2% are male. Average engagement rate on the posts is around 3.60%. The average number of likes per post is 9573 and the average number of comments is 295.

Mymakantv loves posting about Food, Restaurants.

Check mymakantv's audience demography. This analytics report shows mymakantv's audience demographic percentage for key statistic like number of followers, average engagement rate, topic of interests, top-5 countries, core gender and so forth.

Followers
270,522
Avg Likes
9,573
Avg Comments
295
Posts
635
Global Rank
131,414
Country Rank
1,521
Category Rank
26

GENDER OF ENGAGERS FOR MYMAKANTV

Female
44.8 %
Male
55.2 %

AUDIENCE INTERESTS OF MYMAKANTV

  • Business & Careers 44.73 %
  • Beauty & Fashion 43.61 %
  • Art & Design 41.04 %

RECENT POSTS

7,051 169

Makan berkali pun masih sedap~ Ayam Golek Tok Wan diperap selama 24 jam guna madu dan 16 jenis rempah. Daging lembut, juicy dengan aroma asap arang! Setiap set nasi ayam golek biasa hanya RM5 dan dihidangkan bersama sos cili, kicap homemade Tok Wan dan sup ayam. Air (limau/sirap/teh o ais) pun RM1 jer, mmg murah dan baloi makan di sini. Kalau nak lagi jimat, bolehlah order set. - Ayam Golek Separuh - RM11 - Ayam Golek Seekor - RM20 - Set Nasi Ayam Golek Biasa - RM5 - Set Nasi Ayam Golek Special - RM8 (ayam belah 4) 🔥 Set A, 2pax - RM17 - Ayam Golek separuh - 2 x set nasi - 2 x air minuman 🔥 Set C, 4pax - RM32 - Ayam Golek seekor - 4 x set nasi - 4 x air minuman 【Tok Wan Nasi Ayam Golek】 Lot 625, 22, Jalan Gombak Setapak, Kuala Lumpur Tel/WhatsApp: 018-973 5183 10.30am - 7pm . #ayamgolek #roastchicken #halal #chicken #StreetFood #ChickenRice

10,535 343

Pak Abu Yong Tau Foo menyajikan yong tau foo rasa asli lagi halal yang terbaik kami pernah cuba di sekitar Lembah Klang. Yong tau foo Pak Abu disumbat penuh dengan isi ikan tenggiri manis, dimakan bersama kari cheong fun (mi beras), memang sedap sangat! Terdapat lebih 100 jenis pilihan menarik dari yong tau foo biasa seperti bebola ikan, bebola daging ke yong tau foo deluxe, supreme, premium dan VIP seperti telur puyuh, crab stick, sayur, scallop, mussel dan lain-lain. Boleh pilih gaya goreng ataupun dimasak dalam sup ikan bilis. Sup ikan bilis direneh selama 4 jam setiap hari sehingga rasa manis pekat pada sup. Ia juga digunakan sebagai stok untuk sup tom yam juga. Setiap gaya memang sedap tapi yang paling sedap adalah kari cheong fun. 🔥 Yong Tau Foo - dari RM0.60 ke atas 🔥 Kari Cheong Fun-RM2.80(S)/ RM3.50(B) **wajib cuba👍 🔥 Kicap Manis Cheong Fun - RM2.80(S)/ RM3.50(B) 🔥 Sup Tom Yam - RM3 🔥 Sup Ikan Bilis 【Pak Abu Yong Tau Foo】 📍: No 30, Jalan Sri Manja 12, Taman Sri Manja, Off Jalan Klang Lama, 46000 Petaling Jaya. ⏰11.00am-10pm ☎️: 03-7495 2967 . #yongtaufoo #halal #seafood #petalingjaya #sedap #curry #StreetFood

11,553 482

Poket Doremon yang unik dan sedap gila ini menjadi buruan ramai, terutamanya peminat kek dan dessert. Terdapat 6 perisa untuk dicuba dan ia boleh dinikmati dengan dua cara berbeza - makan terus selepas dibeli atau seperti ais krim selepas disimpan dalam freezer. . [Poket Doremon] 7 Jalan Wangsa Melawati 4, Taman Melawati, 53300 Kuala Lumpur 9am - 4pm (Ahad cuti) . #poketdoremon #cake #Dessert #icecream #halal #Streetfood #chocolate #Mango #cheese #pandan

7,461 232

Cafe ini menghidangkan pelbagai dessert kacang soya menarik seperti Tau Fu Fah, shaved ice, minuman dan parfait - macam2 pun ada! 【Bean Jr.】 [1] USJ Taipan 37-GF, Jalan USJ 10/1E Taipan Subang Jaya, Selangor 🕒12pm - 11pm (Ahad - Khamis), 12pm - 12am (Jumaat & Sabtu) [2] Sri Petaling 3, Jalan Radin Bagus Bandar Baru Seri Petaling, KL 🕒12pm - 11pm (Ahad - Khamis), 12pm - 12am (Jumaat & Sabtu) [3] Kepong 117, Jalan Rimbunan Raya 1, Laman Rimbunan, KL 🕒12pm - 11pm (Ahad - Khamis), 12pm - 12am (Jumaat & Sabtu) [4] Plaza Arkadia, Desa Parkcity H-1-15 Plaza Arkadia Desa ParkCity, KL 🕒 12pm - 11pm #food #foodporn #yum #instafood #instagood #photooftheday #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #foodie #foodblogger #malaysia #healthyfood #healthychoices #healthyliving #mymakantv #cafe #halalfood #halal #soybean #Dessert #desserts #waffle #bingsu #nice #coffee

13,771 314

Sambal ini ambil masa berjam-jam untuk dimasak dengan bawang goreng dan cili padi - patutlah ia harum dan sedap sangat. Makan dengan ayam rempah sahaja pun dah cukup terangkat, confirm tambah nasi! 【Cucu Blagak House】 No. 25 Lightgrey, Jalan Hospital Kusta Kampung Jaya Industrial Area Sungai Buloh, Selangor 8am - 5.30pm (tutup setiap Ahad) #food #foodporn #yum #instafood #instagood #photooftheday #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #foodie #foodblogger #malaysia #Sambal #mymakantv #spicy #friedchicken #Rice #StreetFood #halalfood #halal #restaurants #restaurant #Sedap #pedas #selangor #SungaiBuloh

6,331 125

Nasi Briyani Lamb Shank dengan isi yang cukup lembut, panas2, harum lagi pedas, fuhhhh sedap wehh! 😁 Nasi briyani dan lauk-pauk di Cinnamon's Fusion Cuisine semuanya dimasak dengan serbuk briyani yang digunakan digabung dan dikisar sendiri oleh cef. Memang unik dan lain rasanya. Demi memelihara kualiti briyani disini, nasi dan lauk-pauk dimasak sehingga separuh masak secara berasingan terdahulu sebelum dimasak bersama. Ini adalah kerana masa yang diambil untuk memasak kambing, ayam, udang dan nasi pun berlainan. Antara menu briyani yang ada termasuk:- 🔥 Bamboo Lamb Shank Briyani RM 39.90 🔥 Bamboo Chicken Briyani RM18.90 🔥 Bamboo Mutton Briyani RM 22.90 🔥 Bamboo Prawn Briyani RM 22.90 Semuanya juga boleh didapati dalam versi claypot. 【Cinnamon's Fusion Cuisine】 No 4, Jalan Anggerik Vanilla Y 31/Y Kota Kemuning, 40460 Shah Alam Tel: 012-206 0908 11am - 10pm *Restoran ini dimiliki oleh owner Muslim. . #bamboobriyani #briyani #biryani #lamb #seafood #prawn #ShahAlam #spicyfood #LambShank #mutton

10,346 470

【🇲🇾 HALAL Street Food Festival - SYIOK FEST】 🏡: Dataran Centrio Seremban 📆: 9 - 11 Oktober 2020 (3 hari), 11AM - 10PM Pesta street food terbesar di Malaysia, Syiok Fest akan diadakan di Seremban. Terdapat lebih 130 gerai yang menyajikan lebih 500 jenis makanan dan minuman seperti baby crab, Korean ramen, cheesy corndog, oden dan lain-lain. Disamping itu, terdapat juga Expo Bundle dimana anda boleh membeli baju2, kasut2 dan beg2 berfesyen pada harga yang berbaloi2. Jom datang jalan2 sambil makan2 dan membeli-belah di pesta makanan ini. Guarantee anda akan betul2 syiok! . #halalfood #halal #FoodFestival #StreetFood #shopping #syiokfoodfest #syiokfest #cheese #corndog #koreanfood

7,819 252

Tak perlu pergi sampai Terengganu - sini pun ada nasi dagang, keropok lekor, satar dan nasi lemak ikan aye dengan rasa yg asli lagi sedap. 【Rara Lekor】 - Cawangan Sungai Merab Luar Lot 3673, No 2 (G), Jalan Aman Kg Sg Merab Luar, Kajang 8am - 7pm - Cawangan Teras Jernang Lot 1469, Jalan Tok Pawang Kampung Teras Jernang Bandar Baru Bangi 10am - 7pm - Cawangan Shah Alam VG18 Jalan Plumbum V7/V, Pusat Komersial Seksyen 7 12pm - 10pm *Semua cawangan tutup pada hari Isnin Tel: 016-3149769 #food #foodporn #yum #instafood #instagood #photooftheday #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #foodie #foodblogger #malaysia #mymakantv #NasiDagang #Seafood #KeropokLekor #satar #NasiLemak #terengganu #Kajang #shahalam #halalfood #halal #cheese #cheap #sedap

9,350 480

Asam Pedas Gearbox ni pasti buat anda tambah nasi - daging empuk, kuah pekat dan sedap secukup rasa masam dan pedasnya. 【Restoran Dapur Abe】 E-25-G, Jalan Serai Wangi M16/M, Alam Avenue 2, Shah Alam 7am - 10pm (Selasa - Khamis) 7am - 12malam (Jumaat - Ahad) Cuti Isnin #food #foodporn #yum #instafood #instagood #photooftheday #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #foodie #foodblogger #malaysia #halalfood #halal #mymakantv #StreetFood #asampedas #GearBox #roticanai #NasiKerabu #spicy #Seafood #beef #nice #awesome

13,471 247

Food truck ini menyajikan takoyaki dalam perisa yang unik seperti Salted Egg dan Hot Bilis pedas. Seafood sebenar juga digunakan sebagai inti takoyaki - antaranya termasuk octopus, udang, salmon dan unagi! . #Takoyaki #halal #halalfood #StreetFood #foodtruck #japanesefood #Seafood #SaltedEgg #spicyfood #octopus

11,804 317

Gerai apam balik ini menawarkan lebih daripada 20 perisa untuk dicuba - topping pun banyak gila! 【Apam Balik Unique】 🏡 Jalan Persiaran Meranti, Bandar Sri Damansara, KL ☎️ 010-202 6727 ⏰ 1pm - 7pm 🏡 Subang Perdana dekat medan selera MBSA ☎️ 019-973 2721 (Zulkarnain) ⏰ 1pm - 8pm 🏡 Puncak Jalil depan HERO supermarket Jalan PUJ 3/13, Taman Puncak Jalil ☎️ 019-669 6967 (Azhan) ⏰ 12pm - 6.30pm 🏡 Seberang Jalan Uptown Kota Damansara ☎️ 014-922 5516 ⏰ 9pm - 1.30am #food #foodporn #yum #instafood #instagood #photooftheday #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #foodie #foodblogger #malaysia #mymakantv #ApamBalik #Dessert #kuih #StreetFood #halalfood #delicious #chocolate #Nutella #Cake

PEOPLE ALSO VIEWED

Looking for the next influencer in Malaysia to work with?
Have you considered to work with the following influencers?

107.1K
-
-
Malaysia Fashion, Modeling
18.4K
2K / post
0.30 %
Malaysia
94.2K
-
1.90 %
Malaysia
19.2K
126 / post
0.10 %
Malaysia Photography, Film, Music & Books
6K
-
0.20 %
Malaysia Modeling, Art
3K
28 / post
0.70 %
Malaysia
2.2K
125 / post
-
Malaysia Travel
1.5K
143 / post
-
Malaysia Hair & Beauty, Celebrities
17.9K
-
8.40 %
Malaysia Music, Fashion, Art, Beauty
18.1K
133 / post
-
Malaysia
1.4K
55 / post
0.04 %
Malaysia Health & Fitness, Cooking, Food & Drink
3.7K
203 / post
5.30 %
Malaysia
62.3K
-
0.05 %
Malaysia Soccer
5.2K
200 / post
0.04 %
Malaysia Film, Music & Books
1.4M
-
4.40 %
Malaysia Lifestyle