Indog's Instagram Audience Analytics and Demographics

@indog

Macedonia

Art director, illustrator, designer, teacher, vj. Vegan. Forever Positive Opsessed! #celebratelifewear ; For collaborations:
hel▓▓▓▓▓@indog.info
Macedonia
25–34

Business Category

Creators & Celebrities

StarNgage Profile

Free Promotion Count

0

Paid Campaign Count

0

Get Our Influencer Rate Card Today!

A brand new way for you to compare the rates of influencers across the world.

Learn More

PROFILE OVERVIEW OF INDOG

57.1% of indog's followers are female and 42.9% are male. Average engagement rate on the posts is around 0.90%. The average number of likes per post is 29 and the average number of comments is 1.

22.73% of the followers that engaged with indog regularly are from United States, followed by United Kingdom at 6.82% and Macedonia at 5.68%. In summary, the top 5 countries of indog's posts engager are coming from United States, United Kingdom, Macedonia, Japan, Italy.

Indog loves posting about Design, Photography, Travel, Art.

Check indog's audience demography. This analytics report shows indog's audience demographic percentage for key statistic like number of followers, average engagement rate, topic of interests, top-5 countries, core gender and so forth.

Followers
3,071
Avg Likes
29
Avg Comments
1
Posts
3,135
Global Rank
-
Country Rank
-
Category Rank
-

GENDER OF ENGAGERS FOR INDOG

Female
57.1 %
Male
42.9 %

AUDIENCE INTERESTS OF INDOG

 • Beauty & Fashion 79.74 %
 • Art & Design 62.51 %
 • Photography 56.58 %
 • Travel & Tourism 53.52 %
 • How-to & Style 51.59 %
 • Books and Literature 46.99 %
 • Business & Careers 43.32 %
 • Clothes, Shoes, Handbags & Accessories 41.71 %
 • Movies and TV 38.02 %
 • Technology & Science 38.02 %
 • Fitness & Yoga 35.21 %
 • Sports 35.21 %
 • Cars & Motorbikes 35.21 %
 • Music 34.79 %

AUDIENCE COUNTRIES OF INDOG

 • United States 22.73 %
 • United Kingdom 6.82 %
 • Macedonia 5.68 %
 • Japan 4.55 %
 • Italy 4.55 %

RECENT POSTS

3 0

Некако деновиве слободно време па секој ден инспирација за нов подкаст и малку бегам од планираниот концепт еден подкаст на две недели ама ок е шо 😉 How often do you meet cool people in politics? 🙂 Денес разговарав со Андреа Угриноска од Скопје, моментално базирана во Лондон, е дипломиран психолог по струка, но по шарената револуција станува по активна во студентските движења и невладиниот сектор, и развива страст за меѓународна политика. Андреа е од неодамна избрана за заседавач на комитетот на млади при Советот на Европа – за прв пат во историјата оваа позиција да му припаѓа на некој од Македонија. Истовремено е основач на Советот на Човекови Права, кој претставува прогресивна платформа за соработка помеѓу Либерално Демократската Партија и невладиниот сектор на тематики од заеднички интерес. Слушај: https://anchor.fm/indog • #celebratelifepodcast #podcast #youthpolitics #anchorfm #anchorfmpodcast #southeasteurope #andreaugrinovska #indog #skopje

20 0

Некако деновиве ептен ми се збори дури невообичаено колку зборам, а да се разбереме не дека молчам општо 😂 Во #CelebrateLifePodcast EP6: Ми гостува Драгана Гунин која што е психолог и театарска режисерка која што и двата правци ги спојува во еден правец кој што го нарекува интегративен театар. Дел е од независната сцена и работи со деца и тинејџери и држи чассови по глума. Активистка со опус на рамноправност во професиите. Слушај: https://anchor.fm/indog • #podcast #celebratelife #anchorfm #mentalhealth #director #theatre #skopje #kumanovo #quarantine

8 0

#CelebrateLifePodcast EP5 на тема интернет во доба пандемија. Гостин ми е Андреј Петровски магистер по дигитална форензика и Tech директор во Share Foundation @shareconference (sharefoundation.info). Тој го предводи тимот за итни случаи - SHARE CERT каде што им помага на медиумите и новинарите да ги знаат своите права во однос на cyber напади и приватност на интернет како и заштита на податоците. Исто така работи на Open Data и Copyright проекти, а во оваа епизода од него слушнавме како да му помогнеме на интернетот деновиве. www.anchor.fm/indog • #podcast #anchorfm #anchorfmpodcast #internet #internetcovid19 #skopje #mentalhealth #skopjememories #isolationcreation

110 2

The Macedonian Activists Aiming To Slow Spread Of Coronavirus Through Art While lockdowns are implemented to flatten the curve of COVID-19, artist Goran Kostovski and The Macedonian Creative Activism Team (MCAT) are reminding citizens to follow the health department’s recommendations with their latest project. ‘Keep Away’ was created by the Centre For Artistic Activism alumni in the North Macedonian capital, Skopje, and depicts two hands – one infected with the coronavirus – set to shake, accompanied by recommendations from the North Macedonian Ministry of Health. #artforadvocacy #activism #artinstallation #covid #covid2020 #covidart #interview #artsctivism #skopje #illustration #indog #gorankostovski #c4aa #mcat #publichealth #virus

38 0

Take care of yourself, self love is important! #covıd19 #illustration #covidー19 #covid2019 #staysafe #covidillustration #covidsafety #covidsafe #meditation #corona #coronavirus #selfcare #pandemonium #covidpandemic #covidpanic #virtualhug #selflove #heal #earthhealer #typography #physicaldistancing #socialdistancing #socialsolidarity #solidarity #distancing #selfmade #makeyourself #hug #helpbydesign @known____unknown

43 0

Don't worry we are in all of this. Self love is important! #covıd19 #illustration #covidー19 #covid2019 #staysafe #covidillustration #covidsafety #covidsafe #coronavirüsü #corona #coronavirus #virus #pandemonium #covidpandemic #covidpanic #virtualhug #selflove #heal #earthhealer #typography #physicaldistancing #socialdistancing #socialsolidarity #solidarity #distancing #selfmade #makeyourself #solidarity #hug #helpbydesign

12 0

#CelebrateLifePodcast EP4: Саша Павловић - Фрешко музички новинар и музичар и човекот кој што им помогнал на многу бендови да излезат во јавност и одговорен за првиот современ фестивал каде што за прв пат доаѓаат сериозни музичари како The prodigy, Dog eat dog, Renegade Soundwave итн.. Горд сопственик на зборот: Неоненормализам! Слушај: www.anchor.fm/indog • #podcast #podcastlife #musicpodcast #mentalhealth #skopje #celebratelife #skopje #isolation #isolationcreation #skopjememories

29 0

Self isolation might be difficult for someone. Be strong, Stay safe! Huge virtual hug to all! #covıd19 #illustration #covidー19 #covid2019 #staysafe #covidillustration #covidsafety #covidsafe #coronavirüsü #corona #coronavirus #virus #pandemonium #covidpandemic #covidpanic #virtualhug #selflove #earth #heal #earthhealer #planetearth #typography #physicaldistancing #socialdistancing #socialsolidarity #solidarity #distancing #selfmade #makeyourself #solidarity #helpbydesign

19 0

Мајковци и татковци во новата епизода на #celebratelifepodcast гостинка ми е другарка ми @mileskaya каде што покрај нејзиниот минат ангажман зборуваме и за @majkatakata која што е сертифициран инструктор за Baby Led Weaning, метод на дохрана кај бебиња, која својата енергија како љубител на подиумот, својствено ја пренасочи кон нов фокус и пасија. Епизода 3: https://anchor.fm/indog • #podcast #podcastlife #podcastersofinstagram #babyledweaning #mentalhealth #progressivethinking #parenting #skopje

41 0

Search for solidarity..🦠 #covıd19 #illustration #covidー19 #covid2019 #staysafe #covidillustration #covidsafe #corona #coronavirus #virus #pandemonium #covidpandemic #covidpanic #solidaritymatters #earth #selflove #earthhealer #youareenough #typography #kovid19awareness #physicaldistancing #socialdistancing #socialsolidarity #solidarity #distancing #selfdiscovery #selfmade #makeyourself #searchforhope #helpbydesign

51 0

Many people will face themself this days.. Don’t be hard on yourself, self love is important… 🦠 #covıd19 #illustration #covidー19 #covid2019 #staysafe #covidillustration #covidsafety #covidsafe #corona #coronavirus #virus #pandemonium #covidpandemic #covidpanic #covidprevention #earth #selflove #earthhealer #planetearth #typography #kovid19awareness #physicaldistancing #socialdistancing #socialsolidarity #solidarity #distancing #selfdiscovery #selfmade #makeyourself #helpbydesign

20 0

И за втората епизода на #celebratelifepodcast имав чест да разговарам со @milosbandonovski тој е режисер и автор на програмата Театар за сите, која од оваа година е официјално едукативна програма на @presvrt театарска група на која истовремено е и основач. Слушнете не на www.anchor.fm/indog #podcast #skopje #stayhome #mentalhealth #mentalhealthpodcast #останидома #заштитисе #celebratelife

PEOPLE ALSO VIEWED

Looking for the next influencer in Macedonia to work with?
Have you considered to work with the following influencers?

14.4K
-
17.50 %
Macedonia Modeling, Fashion
3.9K
297 / post
5.60 %
Macedonia
39K
107 / post
1.60 %
Macedonia Photography, Technology
59K
-
0.03 %
Macedonia Fashion, Gym, Modeling
21.2K
-
-
Macedonia Music, Singer, Entertainment
16.2K
-
0.50 %
Macedonia Singer, Music, Songwriting
36.4K
113 / post
11.40 %
Macedonia
35.3K
627 / post
1.20 %
Macedonia Music, Singer, Modeling, Health & Fitness
32.3K
-
1.20 %
Macedonia Actors
21.1K
-
2.70 %
Macedonia Modeling, Music
1.2K
156 / post
0.13 %
Macedonia Health & Fitness, Travel, Fashion
14.2K
-
2.40 %
Macedonia Singer, Music
53.2K
-
0.60 %
Macedonia Events
14.9K
256 / post
2.80 %
Macedonia Film, Music & Books
7.8K
1K / post
0.13 %
Macedonia Cooking, Art, Celebrities, Design, Education, Film, Music & Books, Hair & Beauty, Health & Fitness, Food & Drink, Kids & Parenting, Photography, Travel, Technology, Fashion