Penaberkala's Instagram Audience Analytics and Demographics

@penaberkala

Malaysia

A lifestyle blogger & content creator 🇲🇾🇨🇷🇻🇳🇨🇳🇲🇴🇰🇭🇮🇩🇬🇧🇦🇺🇯🇵🇱🇦🇸🇬🇰🇷 "Capture the scenes, remember the moments" Do you know? 👇
mka▓▓▓▓▓@gmail.com
Malaysia

Business Category

-

StarNgage Profile

Free Promotion Count

0

Paid Campaign Count

0

Get Our Influencer Rate Card Today!

A brand new way for you to compare the rates of influencers across the world.

Learn More

PROFILE OVERVIEW OF PENABERKALA

Average engagement rate on the posts is around 1.60%. The average number of likes per post is 131 and the average number of comments is 11.

Check penaberkala's audience demography. This analytics report shows penaberkala's audience demographic percentage for key statistic like number of followers, average engagement rate, topic of interests, top-5 countries, core gender and so forth.

Followers
8,582
Avg Likes
131
Avg Comments
11
Posts
4,594
Global Rank
-
Country Rank
-
Category Rank
-

GENDER OF ENGAGERS FOR PENABERKALA

Female
0 %
Male
0 %

RECENT POSTS

124 4

Thank you @alamflorasdnbhd dan @dhessdnbhd Tak sia-sia join Cyber Eco Hunt 2019. Seriously, banyak dapat ilmu baru dan pengalaman baru berkaitan pengurusan bahan buangan, Kitar semula dan alam sekitar. Aku dah share experience dan tugasan yang kami kena buat sepanjang race berlangsung. Boleh baca di blog. Link di bio! Baca selanjutnya di https://bit.ly/2ntCWiR #CyberEcoHunt19 #AlamFlora #DHES

127 5

Eh eh eh, malu malu pulak pengantin perempuan siap tutup muka 😜 Actually, ni first time aku bertandang ke Ambassador Putrajaya. Memang cantik dewan kat sini. Makanan tak payah cakap, memang sedap-sedap. So guys, sesiapa tengah mencari event space, wedding planner atau caterer, boleh usha-usha @ambassadorputrajaya Boleh baca lebih lanjut di https://bit.ly/2kyP5lo

173 16

KUL > KBR > KUL > Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) Another 10KM for the year. Yeah! Tahun depan, dengar kata dah start ballot untuk join KLSCM. Betul ke? Apapun, kita simpan sini buat kenang-kenangan. #KLSCM2019 #SCKLM2019

168 61

Macam mengancam je tengok iPhone 11 ni. Fuh! Tengok Celcom pun tengah buat special deal. Sebagai customer Celcom, aku happy bila ada special deal macam ni. . Apa yang special pasal Celcom x iPhone 11? 1. Zero upfront payment 2. Hassle-free trade-ins 3. Free delivery . Lagi special bila Chief Customer Service & Experience, Shanti Jusnita Johari sendiri telah buat kejutan untuk hantar iPhone 11 ke muka pintu rumah customer. Terbaiklah! . FYI, Celcom is the first network in the country to be powered by 4-transmit-4-receiver (4T4R). Baru sepadan, telefon iPhone 11 baru dengan Internet laju. . Amacam! ONNNNS ke TAK ONNNNS? Kalau ons jom kunjungi Celcom Bluecube sekarang! LIKE sikit kalau korang rasa patut tukar ke plan Celcom untuk dapatkan iPhone 11 . #CelcomXiphone11  #Celcom4G  #CelcomMidnightDelivery  #Celcom4T4R #MadePowerfulByCelcom #QuillAutomobiles

113 6

Rushing betul tadi berkejaran keluar office sebab dah lambat nak collect race kit Standard Chartered KL Marathon di PWTC. Fuh, nasib baik sempat. Sebelum balik tadi, sempat singgah di Taiwan Excellence Pavilion. Salah satu sponsor untuk SCKLM 2019. Menarik betul kat sini, macam-macam produk dari Taiwan ada. Aku paling tertarik dengan Horizon GR7 Indoor Cycle, Matrix TF50XR Treadmill dan Robotics Smart Machines Rovers & Vehicles. Sempat juga try cycling dan running tadi. Mendera lemak jap 😜 Btw, banyak lagi benda best dan aktiviti menarik kat sini. Yang penting siap ada contest dan giveaway. Kalau korang pergi collect race kit, jangan lupa singgah di Booth S3, Hall 4, PWTC. Ada 3 sections kat sini iaitu Sports & Leisure, Health & Beauty dan juga Esports & ICT. Cekidout! Apapun, all the best to all runners. See you at SCKLM 2019! Info Active Lifestyle Expo Date: 26th to 28th September 2019 @taiwanexcellencemy #TaiwanExcellenceMY #Taiwan #EverydayExcellence #TaiwanExcellenceActiveLifestyleExpo #SCKLM2019 #PWTC

145 9

Bila lapar makan, bila travel makan, bila stress makan, bila happy pun makan. You know me well guys, aku memang suka makan. Don't ask me why, hahahaha. But then, aku sedar bila kita makan tak terkawal ia akan meningkatkan risiko untuk dapat penyakit. Badan gemuk tak apa lagi, ada harapan nak kurus dengan exercise. Tapi yang paling aku risau bila makanan yang mengandungi lemak tinggi tanpa kita sedar, ia boleh mengakibatkan penyakit hati berlemak. Sekarang aku dah ambil Livolin Forte iaitu suplemen kesihatan yang boleh membantu untuk memecahkan lebihan lemak yang disimpan di dalam badan terutamanya di hati. Bukan apa, dah seronok makan macam-macam, kena lah pastikan tubuh badan berfungsi dengan baik dan sihat. Livolin Forte mempunyai formula ‘Triple Action’. Selain menyediakan ‘Essential Phospholipid’ untuk membaiki sel-sel yang rosak, Livolin Forte juga menyediakan Vitamin B Complex dan Vitamin E untuk meningkatkan detoksifikasi dan perlindungan tubuh badan. Paling penting, Livolin Forte adalah suplemen kesihatan yang disahkan HALAL! Korang pun boleh cuba Livolin Forte. Boleh beli di semua farmasi seperti Watsons, Guardian, Aeon Wellness dan Pharmacy Caring. Klik Biolife.2.vu/LivolinForte untuk info lanjut. @biolifemy #biolifemalaysia #megabiolife #livolinforte #tripleactionformula #healthybodyhealthyliver

130 2

First in Malaysia! Finally, sampai juga kami di Integrated Recycling Facility (IFC) yang terletak di Putrajaya. Kalau nak tahu, sampah-sarap yang bertimbun tu, kat sini lah ia dikumpulkan dan di Asingkan mengikut jenis. Such an eye opener. Sebelum ni, kita tahu buang sampah je. Hari ni, baru tahu apa kesudahan sampah-sampah yang kita buang tu. Kalau korang pun nak tengok process yang terlibat di IFC, aku ada share di IG Stories. Check it out! #CyberEcoHunt19 #AlamFlora #DHES #CEHTask7

108 6

Biasa dengar 3R? REDUCE - REUSE - RECYCLE Next check point, kami singgah di Pusat Kitar Semula Presint 9, Putrajaya. Kalau korang ada barang Kitar semula yang berlambak di rumah, korang boleh jual kat sini. Atau boleh je jual di mana-mana pusat Kitar semula yang berdekatan. Asingkan barang ikut jenis iaitu plastik, kertas ataupun tin. Then, timbang barang untuk tukar dengan cash & reward points menggunakan kad Mesra Petronas. Selamat mencuba! @alamflorasdnbhd @dhessdnbhd #CyberEcoHunt19 #AlamFlora #DHES #CEHTask6

98 2

Tugasan kali ini agak menarik. Selain dapat suai kenal dengan penduduk di sekitar Presint 9 Putrajaya, kami dapat belajar macam mana cara nak uruskan sisa buangan minyak masak. Pssst! Biasanya aku buang macam tu je minyak masak. Oops. Salah teknik rupanya. Sorry 🙏 Terima kasih Kak Zuridah sebab sudi share tips dan experience tentang pengurusan sisa minyak masak. Rupa-rupanya, kita boleh jual minyak masak yang dah digunakan. Inisiatif terbaru dari @alamflorasdnbhd, sekarang korang boleh jual minyak masak atau apa saja barangan kitar semula di 3R on Wheels! Cash & reward points menanti anda! #CyberEcoHunt19 #AlamFlora #DHES #CEHTask5

122 3

Love Food Hate Waste! Bila makan, elakkan membazir. Elakkan dari pembaziran dan menyumbang kepada pembuangan sisa-sisa makanan berlebihan. One more thing, jom cuba start Bring Your Own Lunch Container (BYOLC). . Sekarang ni, rata-rata restoran atau kedai makan dah kuatkuasakan NO PLASTIC STRAW! Mungkin satu hari nanti, NO POLISTERIN atau NO PLACTIC CONTAINER bila kita nak beli makanan. Masing-masing bawa bekas sendiri. Let's do this! . Tahukah anda? 15,000 daripada 33,000 ton sisa buangan yang dikumpul oleh pihak Alam Flora terdiri daripada sisa bahan buangan makanan? Berpada-pada bila makan, jangan ambil ikut nafsu. . Jom, sama-sama kita jadi lebih cakna dengan makanan yang kita ambil dan makan. Elakkan pembaziran dan kurangkan sisa buangan makanan demi kelestarian alam sekitar! @alamflorasdnbhd @dhessdnbhd #CyberEcoHunt19 #AlamFlora #DHES #CEHTask4

PEOPLE ALSO VIEWED

Looking for the next influencer in Malaysia to work with?
Have you considered to work with the following influencers?

15.7K
60 / post
1.80 %
Malaysia
1.4K
66 / post
2.70 %
Malaysia
53K
679 / post
0.50 %
Malaysia Art, Beauty, Business, Celebrities, Fashion, Hair & Beauty
41.3K
-
-
Malaysia
92.5K
-
7.40 %
Malaysia Fashion, Lifestyle
3K
67 / post
1.00 %
Malaysia
2.7K
-
-
Malaysia
2.4K
150 / post
3.00 %
Malaysia Photography
12.5K
-
0.10 %
Malaysia
8.3K
163 / post
0.90 %
Malaysia
1.7K
16 / post
1.30 %
Malaysia
2.8K
342 / post
2.00 %
Malaysia Celebrities
32.5K
-
7.50 %
Malaysia Design, Interior Design, Fashion
1.7K
87 / post
5.30 %
Malaysia Nature & Outdoors
2K
46 / post
-
Malaysia Technology, Photography, Travel, Fashion