Ohmedia's Instagram Audience Analytics and Demographics

@ohmedia

Malaysia

A day in the life of me: Eat Nasi Lemak, post Instagram, read Instagram comments. Follow along to witness history in the making. By @ohkhai. #justkhai
sup▓▓▓▓▓@ohmedia.my
Kuala Lumpur
Malaysia
25–34

Business Category

Food & Personal Goods

StarNgage Profile

Free Promotion Count

0

Paid Campaign Count

0

Get Our Influencer Rate Card Today!

A brand new way for you to compare the rates of influencers across the world.

Learn More

PROFILE OVERVIEW OF OHMEDIA

17.2% of ohmedia's followers are female and 82.8% are male. Average engagement rate on the posts is around 0.50%. The average number of likes per post is 1649 and the average number of comments is 28.

41.18% of the followers that engaged with ohmedia regularly are from Malaysia, followed by United States at 11.76% and Philippines at 11.76%. In summary, the top 5 countries of ohmedia's posts engager are coming from Malaysia, United States, Philippines, Indonesia, United Kingdom.

Ohmedia loves posting about Pets, Actors, Film, Music & Books, Nature & Outdoors, Digital Creator.

Check ohmedia's audience demography. This analytics report shows ohmedia's audience demographic percentage for key statistic like number of followers, average engagement rate, topic of interests, top-5 countries, core gender and so forth.

Followers
289,661
Avg Likes
1,649
Avg Comments
28
Posts
6,850
Global Rank
117,744
Country Rank
1,295
Category Rank
281

GENDER OF ENGAGERS FOR OHMEDIA

Female
17.2 %
Male
82.8 %

AUDIENCE INTERESTS OF OHMEDIA

  • Photography 47.92 %
  • Travel & Tourism 45.31 %
  • Beauty & Fashion 37.34 %
  • Cars & Motorbikes 37.31 %
  • Clothes, Shoes, Handbags & Accessories 35.74 %
  • Tobacco & Smoking 35.28 %
  • Music 34.07 %
  • Art & Design 33.46 %
  • Restaurants, Food & Grocery 32.57 %
  • Entertainment 32.10 %
  • Luxury Goods 31.75 %
  • Sports 31.30 %
  • Movies and TV 31.27 %
  • Books and Literature 30.97 %
  • Technology & Science 30.75 %

AUDIENCE COUNTRIES OF OHMEDIA

  • Malaysia 41.18 %
  • United States 11.76 %
  • Philippines 11.76 %
  • Indonesia 11.76 %
  • United Kingdom 5.88 %

MENTIONED HASHTAGS OF OHMEDIA

RECENT POSTS

1,422 19

Fuh! Vibes kat sini memang macam ada kat Jakarta lah. Makan Bakso, Soto, dengan Teh Botol Sosro plak tu. Ada pakcik-pakcik orang Indo hisap rokok Surya pulak lagi. Suasana sangat! Haha. . Korang yang rindu nak jalan-jalan Indonesia tapi tak boleh sekarang ni, boleh la saja datang lepak tepi embassy diorang ni 😆 #OhmediaMakan

967 21

Tahukah anda yang website Oh! Media kini berwajah baru? Load lebih laju di dalam storan awan atas kepala anda? Dengan penambahan lebih ramai penulis baru berkualiti tinggi? Maka dengan itu, jadikanlah www.ohmedia.my sebagai daily dose anda setiap hari kerana membaca berita dengan style santai itu percuma gais! Haha! #ohmedia

3,249 135

Ini iPhone 12 Pro & iPhone 12 Pro Max. Ni memang jadi target utama lah bagi pengguna iPhone untuk gunakan flagship tertinggi dalam keluarga iPhone terbaru. Mini semua tu lain kali la kita cerita. Huhu. . Harga bagi iPhone 12 Pro (512GB) ialah RM6,299 manakala untuk iPhone 12 Pro Max (512GB) ialah RM6,699. Fuh, terciduk melihat harganya 😂 . Oh ya, kepala charger tak disertakan bersama begitu juga dengan earphones (nak paksa korang beli Airpods dengan kepala charger la tu). Tak jadi masalah siapa yang dah ada kepala charger yang fast charge tu. Tapi jadi masalah bila korang nak jual iPhone lepas ni, memang tak la korang nak bagi kepala charger tu sekali kan? Hahaha. . Apple gigih beritahu dunia demi alam sekitar. Hakikatnya orang gila pun tahu yang Apple nak push lagi sales bagi aksesori mereka. Lebih parah lagi, bila Apple berani buat, percayalah lepas ni semua brand lain akan follow tak sertakan kepala charger dalam kotak. Trust me. . Jadi tepuk dada, tanyalah keperluan tu dulu dan tak lupa juga tentang kemampuan kita sendiri. Dahulukan mana yang lebih utama. #OhmediaiPhone #iPhone12

1,092 28

Nak tahu tak? Menu wajib try @4fingersmalaysia ni Crispy Tenders Combo! Dada ayam juicy digoreng sempurna disalut rempah kari special lagi! Hanya dari RM17.90 je guys, sape je boleh tolak kan? Kalau nak order untuk makan-makan dengan rakan & family, dorang pun ada Crispy Tenders Bundle jugak. Haa, buat cheese lover, jangan lupa order Chick & Cheese Burger Combo. Padu baqhang! Cheesy sampai menjilat pinggan! Ayuh pesan Crispy Tenders Combo hari ni!

1,680 21

Assalamualaikum & selamat pagi Malaysia. Sarapan Nasi Lemak yoo pagi ni kat Thirty8. Banyak pilihan makanan. Style buffet tapi tak boleh ambil sendiri sebab new normal ni kan so ramai krew dapur mereka yang akan tolong uruskan. Korang tinggal tunjuk sahaja. . Menariknya breakfast kat sini, area dapur dan tempat makanan dia semua kat tengah so ruang makan dia memang 360 boleh tengok seluruh KL. Pilih je nak duduk mana, view mana. Tak perlu kita nak ke restoran mahal-mahal tu sekadar nak view kalau boleh sarapan free je kat atas ni. Huhu. . Dari tingkat 38 ni, berasa sungguh takjub dengan kekuasaan Illahi dan juga betapa berbakatnya manusia menggunakan akan fikiran yang diberi. . Awak sarapan apa tu pagi ni? #OhmediaBreakfast #OhmediaHotel @grandhyattkualalumpur

2,521 32

Confirm jadi personal record berendam yang terpaling lama dalam bathtub malam ni sebab view dia lain macam 😅 Video room tour esok. Untuk sekarang boleh tengok IG Stories ya! #OhmediaHotel

887 24

Terjumpa dengan Chim Doo ni kat Terengganu. Fuhh best gila! Setakat hari ni memang tak pernah jumpa lagi kat KL atau Seremban. Mula-mula #ohmedia ingat dia ni macam CP yang jual dekat 7E tu la yang kena panaskan dalam microwave. Rupanya totally lain bila terbaca kat packaging dia ada tulis “Jangan guna microwave”. Memang ready-meal habis nak guna apa? Huhu. . Kalau jorang beli ni, kalau kena campak kat planet marikh pun boleh hidup. Sebabnya, memang semua dia dah letak kat dalam. Nasi, Lauk, sudu, tisu, garpu, serbuk pemanas, dan air untuk tuang atas serbuk pemanas tu pun dia bagi bersama. . Nak buat senang je. Keluarkan semua yang ada kat dalam kemudian masukkan serbuk pemanas. Lepas tu tuang air yang dia bagi tu ke dalam. Phoff! Tiba-tiba asap panas keluar. Masa tu korang masukkan pek nasi dan pek lauk dia & tutup selama 10 minit. Lepas 10 minit, makanlah bagai tiada hari esok sebab sedap sangat. Haha. . Semalam OM beli satu jer yang Green Curry Chicken tu. Disebabkan sedap sangat, terus datang lagi kat Petronas di Kemaman ni beli lagi. Harganya kalau tak silap RM15 macam tu kot tadi (sorry memang ada penyakit pelupa harga huhu). . Ini orang Pantai Timur boleh la layan. Negeri lain kalau ada pun boleh try. Kalau belum ada kenalah sabar. Sejujurnya lepas makan ni dan betapa mudahnya nak sediakan kerana tak perlu guna microwave pun, ini akan jadi pilihan paling awesome untuk kaki travel, camper, dan sebagainya. Boleh tengok demo kat IG Stories tu ya... - @ohkhai #OhmediaMakan #ChimDoo

1,288 23

Jarang jumpa air berperisa Durian ek? Ada juga wakil yang nak buat air Durian ni. Dulu #ohmedia ingat kalau Durian ni dijadikan air, takut sehari dua bertukar jadi Air Tempoyak pulak nanti. Kah! . Rasa dia ok la macam rasa jajan Durian plastik oren yang korang selalu makan masa kecil dulu. Terjumpa kat R&R Lebuhraya Pantai Timur. Satu pek 175ml ni RM5.50 dia jual 😭 . #Nilofa #OhmediaMakan #OhmediaSesatDiTerengganu

3,439 39

Know know dah sampai Ganu. Fuhhh indah sangat-sangat Terengganu ni. Pantai dia pun bersih seluas mata memandang. Untung jadi orang Terengganu 😍 . Ini buat pertama kalinya #OhmediaSesatDiTerengganu gais! Kalau sebelum ni setakat lalu je tak kira la. Hehe.

1,248 35

Resort tepi pantai yang sangat menarik di Cherating. Boleh pilih nak villa yang mengadap laut atau hutan. Ini yang korang tengok adalah Beach Front Villa. . Kat sini ada private pool, direct access ke pantai, dan bathroom pula mengingatkan #ohmedia masa bercuti kat Lombok sebab shower jenis open - refer hashtag #OhmediaSesatDiLombok. Sambil mandi boleh melambai dekat burung yang tengah skodeng. Haha. . Parking kereta berbumbung then korang akan dibawa naik Buggy untuk check-in dahulu. Lepas tu baru di bawa ke villa jauh menuju ke pantai. . Resort ni memang sangat-sangat sesuai dijadikan lokasi untuk honeymoon. Rate kat sini boleh tahan juga (mind you!) jadi dinasihatkan buat tempahan awal guna your preferable booking apps. . Banyak lagi gambar tapi itulah boleh share 10 aje kat Instagram ni (atleast 20 gambar kan best). Kalau nak tengok yang lain, ada masa nanti silalah follow @ohkhai ya. Enjoice! . 📍The Kasturi, Cherating . #OhmediaHotel #OhmediaSesatDiCherating #OhmediaSesatDiPahang #TheKasturi #TheKasturiResort

1,560 17

Dapat pulak sunset dengan Roti Ais Krim ni, memang dunia ana yang punya la 😊 #OhmediaSesatDiCherating #OhmediaSesatDiPahang

PEOPLE ALSO VIEWED

Looking for the next influencer in Malaysia to work with?
Have you considered to work with the following influencers?

25.2K
-
-
Malaysia Art
2.1K
-
9.80 %
Malaysia Fashion, Personal Blog, Creators & Celebrities
108.8K
-
-
Malaysia
33.9K
-
5.30 %
Malaysia
131.7K
-
0.10 %
Malaysia Fashion, Lifestyle
83.4K
-
0.10 %
Malaysia Beauty, Art, Business
157.2K
-
15.70 %
Malaysia Sports
12.5K
269 / post
3.70 %
Malaysia Hair & Beauty, Celebrities
9K
-
1.30 %
Malaysia Design, Illustrator, Fashion
125.9K
-
0.90 %
Malaysia
10.8K
531 / post
3.20 %
Malaysia Celebrities, Fashion, Hair & Beauty
4.1K
37 / post
0.80 %
Malaysia
3.3K
307 / post
-
Malaysia Photography, Technology, Architecture, Art, Film, Music & Books
27.7K
-
0.50 %
Malaysia Travel
2.9K
114 / post
-
Malaysia Film, Music & Books, Photography